Porozsyłałem maile do kilku firm w celu uzyskania jakichś informacji na temat ubrań z nadrukiem (pytałem o ewentualny kosztorys usługi, czas realizacji) i pokażę tutaj odpowiedzi, które dostałem, bo nie chce podejmować takiej decyzji indywidualnie. Aaa pytałem o koszulkę/polo, na którym na sercu byłoby logo Koła, a z tyłu napis (np. Koło Spawalnicze SWC lub imię/ksywa danego członka Koła). No to po kolei:
1.
www.nakoszulkach.pl"Witam,
przy tej ilości kolorów logo najtaniej będzie wykonać nadrukiem ekosolwentowym na flexie a na plecy proponuję tradycyjny nadruk flex cięty po obrysie. Koszt logo na pierś to 10zł a na plecy w zależności od wielkości nadruku - jeden wiersz z literkami ok. 6cm w cenie 8zł, dwa wiersze 12zł. Ceny z vatem. Doliczamy do nich koszt jakiejś odzieży ze sklepu i wysyłkę. Nadruki wykonujemy po przedpłacie w terminie ok. 3-5 dni roboczych od jej zaksięgowania.
Pozdrawiam"
2. Just Haft
http://www.haftowaniegliwice.pl/"Witam
jedynie możemy zaproponować haft komputerowy jako metodę bardziej trwałą
pozdrawiam i zapraszam"
3. FILIPOV
http://allegro.pl/koszulka-czarna-nadruk-super-jakosc-rozmiar-s-i3267520862.html"Witam.
Wykonujemy nadruki na t-shirtach oraz bluzach. W przypadku koszulek polo sugeruję inną technikę zdobienia np. haft.
Wycena wygląda następująco:
- koszulka- 39 zł / szt.
- bluza bez kaptura- 67 zł/ szt.
- bluza z kapturem- 78 zł / szt.
Czas realizacji to 5-7 dni roboczych od daty zaksięgowania wpłaty.
Pozdrawiam serdecznie.
FILIPOV-DESIGN"
4.
www.naszywki.com.pl"Witam serdecznie
Bardzo dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą.
Takie logo ze względu na małe napisy można wykonać o szerokości 25cm i wysokości około 11,5cm, ponieważ minimalna wysokość czcionki jaką można wykonać techniką haftu komputerowego to 6 milimetrów - mniejsze napisy były by nieczytelne.
Jaki kolor koszulek i bluz Pana interesuje?
Czy bluzy mają być z kapturem i z zamkiem?
Czas realizacji składa się z trzech etapów:
Wykonanie projektu: do 5 dni roboczych licząc od licząc od dnia następnego po akceptacji podsumowania i potwierdzenia wpłaty.
Realizacja usługi: do 12 dni roboczych licząc od dnia następnego po akceptacji projektu.
Przesyłka: na następny dzień roboczy po realizacji usługi.
Istnieje możliwość przyśpieszenia, ale ostateczną decyzję ustala dział produkcji ze względu na bardzo dużo zleceń.
Dalszą korespondencję proszę prowadzić na mój adres e-mail tj
info6@naszywki.com.pl.
Pozdrawiam,
Małgorzata Hoszowska
www.naszywki.com.pl"
5. Orfi
www.orfi.pl"Dziękujemy za pytanie.
Proponuję nadruk na koszulkach białych. Z przodu nadruk termotransferowy
z tyłu nadruk z folii flex.
Cena nadruku z przodu 7zł brutto a z tyłu A4 24zł brutto. Koszulka
biała
kosztuje 16zł a polo 39zł brutto.
W zależności od wartości łącznej zamówienia brutto, udzielane są
rabaty:
- dla wartości łącznej zamówienia brutto od 200 zł - rabat = 5%,
- dla wartości łącznej zamówienia brutto od 500 zł - rabat = 10%,
- dla wartości łącznej zamówienia brutto od 1000 zł - rabat = 15%,
- dla wartości łącznej zamówienia brutto od 2000 zł - rabat = 20%,
- dla wartości łącznej zamówienia brutto od 5000 zł - rabat = 25%.
Czas wykonania to 2-3 dni robocze."
Podsumowując: myślę, że jeśli chcielibyśmy nadruk (w tym na plecach tylko napis) to można skorzystać z oferty nr 1. Jeśli chcielibyśmy jednak na plecach mieć duży nadruk (jak np. Komin pokazał, o ile nikt by nas za prawa autorskie nie ścigał
) to opcja nr 5. Jeśli jednak chcemy zamiast nadruku mieć haft to dość konkretna jest firma z oferty nr 4. Jutro będę w Gliwicach to mogę też skoczyć do nr 2, bo też robią haft, ale za dużo to mi nie odpisali.
Teraz czekam na Wasze głosy w tej sprawie. Od razu mówię, że sam nie będę decydował za wszystkich, dlatego jeśli nie będzie odzewu, to temat zamykam.